Peter Henneveld

Peter Henneveld

Als jongste heb ik veel kunnen waarnemen wat met elkaar in verbinding was en wat niet. Mijn gevoel voor wat er “onder de waterlijn” speelt bij mensen en teams heb ik hierin ontwikkeld.

Mijn ambitie is om potentieel vrij te maken in mens en teams door dat waar het “stokt” weer te verbinden. Ik werk vanuit drie velden: rationeel, emotioneel en systemisch. Ze zijn met elkaar verbonden en omsluiten elkaar.

In 2004 ben ik gestart met de Bewustzijnsfabriek met als doel; een plek te creëren voor mensen die zich willen verbinden, ontwikkelen en waar persoonlijke groei centraal staat.

Eveline Meinster

Eveline Meinster

Leren is voor mij een essentieel onderdeel van mijn leven omdat dit tijd voor mijzelf betekent.

In elke opleiding, training etc. krijg je te maken met trainer(s) en andere cursisten. Nieuwe ontmoetingen en ervaringen die samen een inspirerende en leerzame reis vormen.

Tijdens die reis komen soms oude patronen en overtuigingen naar boven. (Her)Ken je het gevoel dat je met sommige mensen bijna direct een klik hebt en met anderen weer niet?

Ik heb ervaren dat het ontbreken van een klik iets zegt over mij. Hoe werken mijn filters in de ontmoeting met anderen?
Ik geloof dat als we voorbij onze eigen perceptie kunnen kijken en oprecht geïnteresseerd zijn in de ander er begrip, acceptatie en verbinding ontstaat.

Wicher Wildeboer

Wicher Wildeboer

Persoonlijke ontwikkeling van mijzelf èn van de ander is een rode draad in mijn leven.

Opgegroeid in een traditioneel Hollands gezin betekent dat ook ik belast was en ben met verschillende belemmerende patronen, normen en overtuigingen.

Vanaf het moment dat ik mij bewust werd van de mogelijkheid mijn bewustzijn en mijn zelfkennis te vergroten, is dat niet meer gestopt.

Wat ik graag doe, is het begeleiden van mensen bij hun zoektocht naar inzicht op hun vraagstukken.
Op zoek naar inzicht tot verandering wat leidt tot verrijking en heling.

Leo Vaandrager

Leo Vaandrager

In dit leven heb ik momenten gekend dat ik mezelf kwijt was. Door op zoek te gaan ben ik tot inzicht gekomen van oorzaken.

Dit heeft geresulteerd in een helende reis waarin ik emotionele ballast heb opgeruimd, inprentingen en beperkingen heb losgelaten en mezelf weer herontdekte. Ook mocht ik talenten ontdekken waarvan ik niet (meer) wist dat ik ze had.

Op mijn pad ben ik meerdere mensen tegengekomen die mij de helpende hand hebben geboden. Nu mag ik mijn eigen ervaringen en talenten inzetten om anderen te helpen op hun pad naar heling en naar zichzelf.

Alleen als je in verbinding met jezelf bent, kan je ook pas echt een relatie met anderen aangaan.

Bertine Huisman

Bertine Huisman

Als kind groeide ik op met een moeder ‘met een kapot lichaam’. Als geen ander weet ik welke angsten en verantwoordelijkheden dit (onbewust) met zich meebrengt. En hoe dit zijn sporen nalaat zowel fysiek, emotioneel, psychisch als sociaal. Ik zag, wist, voelde, dacht en deed een hele hoop, maar vertrouwen op mijn eigen lichaam deed ik heel lang niet. Inmiddels is dat wel anders!

Als vitaloog®️ en systemisch coach begeleid ik mensen op het gebied van vitaliteit, oftewel Levenskracht. Met de juiste praktische kennis en inzichten (brein), verbinding maken met de wijsheid van het lichaam (zijn). Brein en zijn verbinden is vanuit je hart. Dan gaat energie letterlijk stromen. Het geeft rust, ruimte, speelsheid en veerkracht.

Vitaliteit gaat verder dan het zichtbare. Dat wat in je leven zijn sporen heeft nagelaten, heeft vaak een oorsprong in je wortels. Hoe krachtig is het om de energie (terug) te kunnen halen vanuit die wortels.

In verbinding, én geworteld... Oftewel; Levenskracht!

Leonie Barendregt

Leonie Barendregt

Dochter, zusje, vrouw, moeder, coach, trainer, HR professional, vele en toch maar enkele laagjes van wie ik ben; Leonie. De mens bestaat uit zoveel facetten, uit zoveel lagen. Niet allemaal zichtbaar, maar al die lagen samen maken ons tot wie wij zijn.

Wat is de mens toch bijzonder. Ik ben gefascineerd door menselijke interactie en door menselijkheid. Waarom gedraagt de één zich zus en de ander weer zo, hoe komt het dat men onbewust zo’n invloed op elkaar kan hebben. En waarom doet een mens zich zo vaak anders voor dan hij zich echt voelt. Van kinds af aan ben ik gevoelig voor onuitgesproken emoties, voor gedachtes die zich vormen maar niet worden geuit, voor de stromingen die ontstaan waar mensen samen komen.

Ik zie en voel het beeld, het verhaal áchter de gesproken woorden, dat wat er niet wordt gezegd maar wel gevoeld, juist dat wat zoekende is naar woorden om begrepen te worden.

Ik ga graag samen met mensen op reis naar die onderstroom, op zoek naar wat er stroomt en wat er stokt, waar komt het verhaal tot stilstand. Op individueel niveau, maar ook bij teams en organisaties. Welke woorden zijn er nodig om tot een duidelijk verhaal te komen. Het verhaal dat ligt te wachten om gevonden, gelezen en gedeeld te worden.

Nico Vermaas

Nico Vermaas

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik op zoek naar antwoorden. Voornamelijk door veel zelf uit te zoeken (autodidactisch), inspirerende mensen en cursussen en opleidingen zoals bijvoorbeeld Organisatiepsychologie en Systemisch werken.

In de 20 jaar van het ondernemerschap heb ik successen gekend maar ook de diepe dalen, ik ben echter nooit weggelopen van mijn verantwoordelijkheid. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.

Het gevolg daarvan is dat tegelijkertijd met mijn persoonlijke ontwikkeling ook mijn professionele rol verandert. Dit heeft invloed op het ondernemerschap. Het wordt (o.a.) dynamischer en er ontstaan nieuwe mogelijkheden.
Het leven is één grote leerervaring. De inzichten in dynamieken en overlevingstechnieken geven mij stof tot bewustwording.

Als vader van een zoon, en zoon van een vader, zie en ervaar ik hoeveel loyaliteiten er spelen tussen kind en ouder. Dan gaat het over plek en ordening en dit maakt veel duidelijk!

Het hele proces van bewustwording door het leven te nemen en te blijven ontwikkelen, is voor mij misschien de krachtigste weg. En dat te mogen delen in mijn werk, als adviseur, trainer, coach en docent.