Team Begeleiding

Teamontwikkeling, optimaliseren teambalans, teamleiderschap

Op zoek naar professionele en ervaren teambegeleiding? Ter bevordering van de samenwerking, vertrouwen en  ontwikkelen van een gemeenschappelijke  visie of het nemen van meer verantwoordelijkheid?

Ieder team is uniek en vraagt een specifieke aanpak. Onze ervaren coaches en trainers ondersteunen en begeleiden bij: complexe teamvraagstukken en teamontwikkeling. Of het nu gaat om verbeteren van vertrouwen, onderlinge samenwerking of resultaten, we werken altijd vanuit het ontwikkelpunt van de deelnemers en de leidinggevende.

We besteden veel zorg aan de intake;

 • wat speelt er?
 • wat is vraag?
 • wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van dit team?
 • wat wordt hier niet gezien, wat is er te leren door dit team, de leidinggevende?
 • welke concrete vervolgstappen zijn dan nodig?

We kijken bij teambegeleiding naar drie teamniveaus:

 1. Rationeel; feiten, structuur
 2. Emotioneel; energie & motivatie
 3. Systemisch: onbewuste dynamieken.

Uiteindelijk doel is het verbeteren van samenwerking en teamresultaten. De eigen leidinggevende wordt bij de begeleiding van het team intensief betrokken.

Hoe werkt zo’n traject?

 1. Kennismaking: Eerst komen we in contact en vertel je mij over het teamvraagstuk. Vanaf dat moment inventariseer ik hoeveel tijd en welke aanpak er nodig is voor blijvende verandering.
 2. Voorstel: Op basis van de kennismaking doe ik graag een voorstel voor het gehele traject. Na akkoord gaan we van start. De begeleiding kan plaatsvinden op locatie van de klant of een externe locatie.
 3. Uitvoering: Na akkoord gaan we van start. De leidinggevende wordt nauw betrokken in het proces en eventuele bijsturing aan het programma is mogelijk.
 4. Vervolg en/of Evaluatie: Na het traject volgt er een evaluatie. We bespreken de resultaten en desgewenst een follow-up later in het jaar.

Meer informatie over teambegeleiding? Neem vrijblijvend contact op:

1 + 3 = ?