Opleiding Systemisch Coachen

Dit is een opleiding die je leert te werken met de onderstroom van mensen, teams en organisaties. Met systemisch coachen onderzoeken we de dynamieken van jouw systemen en hoe je als professional kan werken met de basale ordeningsprincipes binnen de systemen voor coaches, cliënten, collega’s, teams of organisaties.

Er zijn veel aanbieders van opleidingen familie-opstellingen of systemisch werken. Er zijn maar enkele die zich specifiek richten op systemisch coachen. Wij zijn daar een van.
Dit betekent dat we werken met specifieke professionele elementen in het coach-, of  begeleidingswerk zoals: werken met een goede intake, de coachvraag, werken met overdrachtsthema’s en interventies.

Opleiding Systemisch Begeleiden van Teams & Organisaties (SBTO)

Ben jij als professional toe aan verdieping en wil je meer inzicht in de krachtenvelden onder een vraagstuk of gedrag van mensen binnen teams of organisaties?

Met systemisch coachen van teams en organisaties onderzoeken we de dynamieken van organisatiesystemen. We doen dit door inzicht te krijgen in basale ordeningsprincipes die van nature hierin werkzaam zijn.

Training

Iedereen die organisaties of teams begeleid kent dit wel: plots stagneert er iets, het overleg met de opdrachtgever loopt niet meer zo soepel of het team wat je begeleid laat steeds veel weerstanden zien.  De dynamieken die “onder de waterlijn” spelen zijn niet meer onzichtbaar maar een realiteit geworden. Vraag is: hoe kun je hier professioneel mee werken?

In de driedaagse training organisatie opstellingen verkennen we de dynamieken die in de onderstroom zitten en kijken naar jouw leiderschap als coach hierin.

Systemische workshops

De workshops van De Bewustzijnsfabriek zijn 1 tot 2-daagse interactieve bijeenkomsten waar je aan de slag gaat met je professionele casuistiek en je eigen persoonlijke verdieping op systemische thema’s.

Onder leiding van ervaren en deskundige trainer(s) leer je aan de hand van oefeningen en cases.

Door te werken in groepsverband oefen en verdiep je je kennis op eigen en elkaars casuistiek.

Coaching

Coaching zien wij als dé manier om te werken aan je eigen groeipotentieel, persoonlijk en professioneel. Deze horen ons inziens onlosmakelijk bij elkaar.

Onze ervaren coaches en trainers ondersteunen en begeleiden bij: complexe management vraagstukken, teamontwikkeling, loopbaanbegeleiding, communicatievaardigheden en balans- en stressvragen. Wij bieden zowel individuele coaching als team begeleiding aan.