Workshop wat heeft Autisme ons te vertellen?

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. Je kunt hierbij denken aan systemen binnen een gezin, familie, organisatie sportclub etc. Deze hebben (on)bewust veel invloed op ons denken, voelen en doen. Tevens kan dit iets zeggen over de gezondheid van ieder individu binnen dat systeem.

We weten onbewust wat we moeten doen om ons lidmaatschap veilig te stellen of voelen het direct als we iets doen of denken waardoor ons lidmaatschap in gevaar brengt. We voelen ons “goed” als we erbij horen en voelen ons “slecht” als we het voortbestaan van het systeem in gevaar brengen of als we vertrekken.

Een (familie)opstelling kan een krachtige en effectieve manier zijn om deze (on)bewuste patronen en processen boven tafel te krijgen.

Binnen het systemisch opstellen is een ziekteopstelling een variant waarbij je de invloed van het systeem onderzoekt op de gezondheid en dat wat onder bepaalde symptomen ten grondslag kan liggen. In een workshop van een dag werken we met opstellingen om systemische patronen te onderzoeken bij autisme.  Voor alle duidelijkheid; autisme zien we hierbij niet als een “ziekte” die moet worden opgelost. We kijken in de workshop naar autisme als een verschijnsel waarbij het familiesysteem mogelijk iets laat zien van een onderliggende systemische dynamiek.

Schrijf je hier in voor alle updates over de Bewustzijnsfabriek:

”Wanting to be free. Wanting to be me. Trying to make people see. And accept the real me”.

– Scott Lentine –

Doel en resultaat

Tijdens deze dag krijg je de mogelijkheid om met je persoonlijke thema’s en vragen rondom autisme aan de slag te gaan. Opstellingen worden afgewisseld met uitleg over systemische dynamieken. We werken met wat zich aandient en bepalen per vraag of een opstelling een bijdrage kan leveren aan het antwoord.

Onderwerpen van deze workshop

In deze workshop onderzoeken we systemische patronen die verband houden met autisme. Deze inzichten en ervaringen kunnen leiden tot meer inzicht, begrip, rust en balans in het systeem. De workshop is bedoeld voor belangstellenden die persoonlijk of professioneel geïnteresseerd zijn in de systemische dynamieken die kunnen spelen bij autisme.

Praktische informatie

Data:
– dinsdag 11 oktober

Tijden: We starten om 9.30 uur en ronden de dag af om 17.00 uur

Locatie: Buitengoed Dorrepaal Westvlietweg 115, 2267 AK Leidschendam

Investering

De investering bedraagt € 190,00 (excl. btw.)
De locatie, materialen, lunch en catering zijn hierbij inbegrepen.

Over de trainers

Peter Henneveld

”Als jongste heb ik veel kunnen waarnemen wat met elkaar in verbinding was en wat niet. Mijn gevoel voor wat er “onder de waterlijn” speelt bij mensen en teams heb ik hierin ontwikkeld.

Mijn ambitie is om potentieel vrij te maken in mens en teams door dat waar het “stokt” weer te verbinden”.

Mirjam Krowinkel

Mirjam Krowinkel houdt zich al jaren bezig met dat wat mensen beweegt. Ze heeft veel interesse in het veld van trauma, autisme en persoonlijke ontwikkeling.

Ze heeft zelf regelmatig ervaren wat de kracht is van systemisch kijken naar verstrikkingen in sociale systemen..

Inschrijven workshop Wat heeft autisme ons te vertellen?

1 + 0 = ?

Meer informatie?

Inschrijven kun je doen door het contactformulier in te vullen.

Als je vragen hebt neem dan gerust contact op met Peter Henneveld:

info@debewustzijnsfabriek.nl of 06-42317964.