Workshop Autisme; Systemisch bezien

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. Je kunt hierbij denken aan systemen binnen een gezin, familie, organisatie, etc. Deze hebben (on)bewust veel invloed op ons denken, voelen en doen. Tevens kan dit iets zeggen over de gezondheid van ieder individu binnen dat systeem. Een familieopstelling kan een krachtige en effectieve manier zijn om deze (on)bewuste patronen en processen boven tafel te krijgen.

Binnen het systemisch opstellen is een ziekteopstelling een variant waarbij je de invloed van het systeem onderzoekt op de gezondheid en dat wat onder bepaalde symptomen ten grondslag kan liggen. In een workshop van een dag werken we met opstellingen om systemische patronen te onderzoeken bij autisme.  Voor alle duidelijkheid; autisme zien we hierbij niet als een “ziekte” die moet worden opgelost. We kijken in de workshop naar autisme als een verschijnsel waarbij het familiesysteem mogelijk iets laat zien van een onderliggende systemische dynamiek.

Systemisch kijken naar autisme

In deze workshop onderzoeken we systemische patronen die verband houden met autisme. Deze inzichten en ervaringen kunnen leiden tot meer inzicht, begrip, rust en balans in het systeem. De workshop is bedoeld voor belangstellenden die persoonlijk of professioneel geïnteresseerd zijn in de systemische dynamieken die kunnen spelen bij autisme.

Werkwijze

Tijdens deze dag krijg je de mogelijkheid om met je persoonlijke thema’s en vragen rondom autisme aan de slag te gaan. Opstellingen worden afgewisseld met uitleg over systemische dynamieken. We werken met wat zich aandient en bepalen per vraag of een opstelling een bijdrage kan leveren aan het antwoord.

”Wanting to be free. Wanting to be me. Trying to make people see. And accept the real me”.

– Scott Lentine –

Datum en locatie

Deze eendaagse workshop vindt plaats op:

Dinsdag 16 februari op

Dinsdag 18 mei 2021 op

Beide workshopdagen worden gegeven op de locatie van Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel.

We starten om 9.30 uur en ronden de dag af om 17.00 uur.

Investering

De investering bedraagt € 145,00 excl. btw.

De locatie, materialen, lunch en catering zijn hierbij inbegrepen.

Over de trainer

Als jongste heb ik veel kunnen waarnemen wat met elkaar in verbinding was en wat niet. Mijn gevoel voor wat er “onder de waterlijn” speelt bij mensen en teams heb ik hierin ontwikkeld.

Mijn ambitie is om potentieel vrij te maken in mens en teams door dat waar het “stokt” weer te verbinden. Ik werk vanuit drie velden: rationeel, emotioneel en systemisch. Ze zijn met elkaar verbonden en omsluiten elkaar.

In 2004 ben ik gestart met de Bewustzijnsfabriek met als doel; een plek te creëren voor mensen die zich willen verbinden, ontwikkelen en waar persoonlijke groei centraal staat.

Lees meer over Peter.

Contact over de workshop of opleiding.

Workshop Autisme; Systemisch bezien

Inschrijven

Inschrijven kun je doen door het contactformulier in te vullen.

Als je vragen hebt neem dan gerust contact op met Peter Henneveld:

info@debewustzijnsfabriek.nl of 06-42317964.